Zegt jouw lievelingskleur iets over je persoonlijkheid?


De meeste mensen hebben een lievelingskleur. Al sinds we klein waren, zijn we geïnteresseerd in kleuren. De zon is geel, het water blauw en het gras is groen. Uiteindelijk heeft iedereen een voorkeur voor een bepaalde kleur.

Maar zegt dit ook iets over jouw persoonlijkheid? Vaak wel! Lievelingskleuren worden geassocieerd met kenmerken van iemands persoonlijkheid. Check hieronder of de kenmerken die bij jouw lievelingskleur horen ook bij jou passen!

  1. Blauw

Dit is de meest voorkomende lievelingskleur, voornamelijk onder mannen. Blauw staat voor kalmte en je bent vaak erg geduldig. De kleur blauw maakt mensen ook rustiger blijkt uit onderzoek. Blauw staat ook voor intelligentie en zelfverzekerdheid. Beschik jij over deze kenmerken of zit de wetenschap er compleet naast?

2. Groen

Als je lievelingskleur groen is, ben je waarschijnlijk rustig, behulpzaam en nuchter. Je bent vaak succesvol, maar je bent ook snel jaloers op mensen die succesvoller zijn dan jij. Mensen voelen zich echter wel sneller op hun gemak bij jou dan bij anderen.

3. Rood

Je bent energiek en vastberaden. Het rode vuur stroomt door je aderen en je gooit je snel in situaties zonder er bij na te denken. Doen is belangrijker dan denken en je bent niet bang om je kansen te grijpen.

4. Geel

Geel komt niet vaak voor als lievelingskleur, maar de mensen die het wel als lievelingskleur hebben zijn vaak creatief en positief. Je bent nieuwsgierig en vastberaden wanneer geel je favoriete kleur is. Daarnaast kan je wel iets te spontaan zijn, wat mensen kan afschrikken.

5. Paars

Eerst denken, dan doen. Dat is je motto. Als je lievelingskleur paars is, ben je vaak vastberaden om je doel te bereiken en denkt goed na over hoe je dit kan doen. Men vindt je vaak wat arrogant als dingen niet gaan zoals je wil, maar ze vinden je over het algemeen aardig! Daarnaast heb je waarschijnlijk ook een stijlvolle smaak, wie wil dat nou niet!

6. Oranje

Jij houdt van mensen en gezelligheid. Alleen zijn vind je niet prettig en je bent vaak opzoek naar een feestje. Je kan wel erg lui zijn en overdrijven is zeker ook een vak, maar jouw enthousiasme is zo aanstekelijk dat mensen het je vergeven.

7. Roze

Mooie dingen daar hou jij van. Je bent charmant en voelt je snel op je gemak bij anderen, wat je een beetje naïef maakt. Ook ben je vriendelijk en snel geliefd. Iedereen kent jou door je bescheidenheid en lieve uitstraling.

Klopte het bij jou? Of zat de wetenschap er naast en ben je een compleet ander persoon dan dat er beschreven stond? Dat kan natuurlijk! Als jouw lievelingskleur er niet bij stond, laat het ons weten via een privé bericht. Zodra jullie ons 5 kleuren hebben gegeven, maken we een deel 2!


Like it? Share with your friends!