Gamen is goed voor je en dit is waarom…


In deze tijd gamet iedereen wel, of het nu CandyCrush of Call of Duty is. Gamen is niet meer weg te denken. Ken jij iemand die geen enkel spelletje op zijn of haar telefoon heeft staan? Ik ook niet! Zolang je niet heel de dag aan het gamen bent, heeft gamen zelfs een positieve invloed op je!

Onze ouders vinden het misschien iets minder leuk dat we telkens achter onze pc’s en smartphones zitten. Wedden dat we allemaal wel eens hebben gehoord dat we een keer naar buiten moeten in plaats van weer achter een scherm te verdwijnen? Als je je hierin herkent, lees dan hieronder de redenen waarom gamen juist wél goed voor je is!

Ten eerste ontmoet je nieuwe mensen als je gamet en meestal komen deze mensen uit alle hoeken van de wereld. Als je een potje Warzone doet, is de kans dat je mensen uit het buitenland tegenkomt in de map erg groot. Wanneer je met deze mensen in contact komt, stimuleert dit dus je communicatieve vaardigheden en vermindert dit eenzaamheid. Je praat met mensen waarmee je nooit zou (willen) praten en dit helpt je om in real life dit ook te doen.

Ook kom je meer in contact met je eigen vrienden door middel van gamen. Zeker in de corona tijd, is het ideaal om je vriendschappen te behouden. Je nodigt je vrienden uit via facebook voor een potje Triviacrack of Minecraft en het lijkt alsof je met elkaar in dezelfde kamer bent. Jullie praten met elkaar via de chat of via jullie headphones en hebben zo de grootste lol. Dat is pas sociaal zijn.

Ken je het gevoel dat je hebt wanneer je een lange dag achter de rug hebt? School zat niet mee en je moest super lang in de regen fietsen, of nog erger, wachten op de bus. Het liefste wat je dan wil doen is met dingen gooien. Gaming is de perfecte uitlaatklep voor deze energie. Je gaat online en je komt helemaal tot rust met de puzzel van de dag of schiet lekker een paar dingen overhoop. Dat is pas ontspanning.

Ik kan nog uren doorgaan met dingen benoemen, maar hier nog een paar belangrijke feiten op een rijtje: Gamen maakt je gelukkiger, stimuleert je creativiteit en teamwork vaardigheden, je wordt minder gestrest en je concentratieboog wordt langer. De volgende keer dat je ouders zeggen dat je een keer iets anders moet doen, laat ze dit dan lezen!


Like it? Share with your friends!