Door deze trucjes geef jij meer geld uit in een restaurant!


Eten in een restaurant zit er in deze tijd natuurlijk niet echt in, maar wanneer het weer kan zullen we massaal uit eten gaan. Eindelijk kunnen we dan weer genieten van drankjes op een terras en wordt er heerlijk eten voor ons klaar gemaakt. Helemaal top toch?

Maar wanneer je de rekening krijgt, kan je toch even schrikken. Je had niet gerekend op zo’n bedrag. Weet jij wat voor trucjes restaurants gebruiken om ervoor te zorgen dat je meer geld uitgeeft? Hieronder vind je er een aantal!

  1. Wachten

Wanneer je iets te drinken besteld komt dat altijd heel snel aan, maar wanneer je om een portie bitterballen vraagt, komen ze het pas een kwartier later brengen. Het moet uiteraard nog gemaakt worden, maar restaurants verdienen er ook aan! Als ze eindelijk komen met je bitterballen is jouw drankje namelijk al bijna op en ga je een tweede bestellen. Dat noem ik business.

2. Kleine porties

Niet alle restaurants doen dit, maar wanneer je een hoofdgerecht besteld kan het zijn dat je erna nog steeds veel honger hebt. Als dit het geval is, is de kans erg aanwezig dat je dus nog een dessert neemt, terwijl je daar eigenlijk niet op gerekend had. Dit is een trucje dat toch vaker gebruikt wordt dan je denkt.

3. Vragen stellen

Onder het eten komt er vaak een serveerster langs die vraagt of alles naar wens is en of ze nog iets kan doen. Daarnaast komt ze ook nog langs om nog wat drinken in te schenken en vraagt ze of jullie nog lekker blijven voor een toetje. Al deze vragen en aandacht zetten mensen op het spoor om langer te blijven zitten. Ze hebben het naar hun zin en de sfeer is goed, dus 1 extra drankje kan er nog wel bij, toch?

4. Aanbieden

Soms bieden restaurants wel eens een gratis kopje thee of een karaf water aan. Dit nemen we natuurlijk maar al te graag aan, want dat is pas attent! We zoeken er niks achter, want gratis is gratis toch? Maar ook dit is een trucje dat restaurants gebruiken om je meer geld uit te laten geven. Je voelt je welkom en op je gemak, waardoor je, wederom, langer blijft hangen in het restaurant.

Herken jij deze trucjes of is het je nooit opgevallen? Wanneer we weer uit eten kunnen, moet je er maar eens op letten!


Like it? Share with your friends!