6 dingen die gelukkige koppels doen voor het slapen


Het is waar, wij leven in een drukke wereld met mogelijkheden, vol opties en ons sociale leven. Bedenk je alleen eens even goed, wanneer heb jij voor het laatst echt quality time gehad met je partner en zijn jullie op een echte date geweest? Goede communicatie en tijd voor elkaar vrij maken blijft belangrijk in elke relatie. Het is daarom van belang om hier dus bewust mee bezig te zijn.

Het is bekend dat gelukkige koppels aan de onderstaande punten doen voordat ze gaan slapen. Experts beweren namelijk dat deze punten een relatie positief beïnvloeden. Zit jij dus nu in een relatie of wil je gewoon deze interessante kennis meenemen voor de toekomst? Lees de 6 onderstaande punten goed door en zie hoe je band met jouw partner nog sterker wordt!

1. Stop jullie telefoon weg

Een telefoon of een tablet is vaak de oorzaak waarom mensen minder met elkaar praten. Hoeveel minuten spendeer jij met jouw telefoon? Onbewust spenderen wij uren aan social media als het moet. Sommige stellen hanteren de regel om hun telefoon weg te leggen na een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld om 9 uur in de avond. Je zult merken dat op deze manier je dichter naar elkaar zult groeien en rustiger wakker worden.

2. Ga zo vaak mogelijk op hetzelfde tijdstip naar bed

Het is misschien lastig om allebei om dezelfde tijd naar bed te gaan, maar het wordt aangeraden om dit wel te proberen. De avonden met elkaar zijn de momenten waarop je echt met elkaar kunt bonden door samen te liggen of tegelijk je tanden te poetsen. Probeer zo veel mogelijk samen te doen!

3. Spreek uit dat je van elkaar houdt en uit je dankbaarheid

Je hebt niet zo veel tijd om je diepste gevoelens te uiten door alle drukte op een dag. Binnen een relatie is dat wel een van de belangrijkste dingen om te doen. Neem de tijd voordat je gaat slapen om uit te spreken hoeveel je van je partner houdt. Uit het juist op die momenten dat je het voelt en zeg het bewust vanuit je hart.

4. Een goede nachtrust is belangrijk

Mensen die genoeg slaap pakken, zijn de volgende dag een stuk emotioneel stabieler. Zorg dus dat jullie op tijd gaan slapen en ontdek de wonderen voor je liefdesleven!

5. Probeer geen moeilijke ruzies op te lossen

Dat zou toch juist wel moeten? Nee, het is niet verstandig om voor het slapengaan heftige onderwerpen te behandelen waar jullie het niet over eens zijn. Op deze momenten ben je vaak moe en kan iemand van jullie ook emotioneel reageren. Ga dus niet de fout in om ruzies te beginnen aan het einde van jullie dag en gebruik de tijd om een betere band te bouwen!

6. Neem je tijd om de dag door te nemen

Bespreek wat er allemaal in jullie leven gebeurt. Dat kunnen de leuke momenten zijn natuurlijk, maar ook de negatieve punten zullen vast aan bod komen. Het is niet de bedoeling dat jullie hier de hele avond over praten, dus beperk dit gesprek tot ongeveer een kwartiertje. Blijf elkaar tijdens deze gesprekken steunen en luister goed naar elkaar. Dit is het moment om je kracht uit te halen die jullie zal verbinden.


Like it? Share with your friends!