5 signalen dat jullie uit elkaar groeien


Wanneer je in een relatie zit, kan het zomaar zijn dat het ineens uit gaat. Het kan zijn dat je het zag aankomen, maar het kan natuurlijk ook dat je de signalen niet zag. Jij was nog heel gelukkig met je partner maar hij of zij blijkbaar niet meer met jou.

Hoe kan je nou herkennen dat jullie relatie steeds minder goed gaat. Wat zijn de signalen waaraan je kan zien dat je partner jou misschien niet meer zo leuk vind als eerst. Of aan welke signalen kan jij merken dat jij degene bent die ervoor zorgt dat jullie uit elkaar groeien. Hieronder vind je 5 signalen waaraan je kan zien dat jullie uit elkaar groeien.

  1. Geen spontaniteit

Jullie gaan niet meer op avonturen. Meestal zitten jullie thuis een beetje netflix te kijken en op jullie telefoon. Spontaan naar de kinderboerderij of uit eten zit er niet meer in, die tijd zijn jullie wel voorbij. Sterke relaties zijn niet voorspelbaar, er is dus psrake van spontaniteit. Door spontane acties, zoals bijvoorbeeld bloemen kopen voor de ander, laat je merken dat jullie moeite voor elkaar willen doen. Dit geeft je partner het gevoel dat hij/zij het waard is.

2. Minder vertrouwen

Jaloezie en wantrouwen zijn voortekenen dat jullie relatie misschien niet zo sterk is als jullie dachten. Wanneer je partner jouw telefoon checkt of je verbiedt met iemand af te spreken, dan is dat een signaal dat jullie uit elkaar groeien. Wederzijds vertrouwen is namelijk een van de belangrijkste dingen in een gezonde relatie.

3. Uiterlijke verzorging gaat achteruit

Als je merkt dat jij of je partner steeds minder doet aan zijn of haar uiterlijk, kan je dat zien als een signaal dat jullie uit elkaar groeien. Uiterlijk is namelijk erg belangrijk in een relatie, dat is namelijk het eerste wat jouw partner is opgevallen. Wanneer je je uiterlijk gaat verwaarlozen, zal je partner denken dat je niet meer je best wil doen voor de relatie. Wie vind het nou niet leuk om zijn/haar partner te zien in een mooie jurk of een nieuw overhemd? Het gevoel dat je de ander geeft wanneer je je mooi aankleedt en je haren borstelt, is heel belangrijk in een relatie. Je geeft aan moeite te willen doen voor de ander en geeft aan dat je nog steeds die aantrekkelijke persoon bent waar hij/zij verliefd op is geworden.

4. Niet meer elkaars 1ste prioriteit

Wanneer je partner al zijn of haar tijd besteed aan werk of vrienden, zijn jullie 2 individuen in plaats van 1 sterk geheel. Terwijl jullie vroeger alles aan elkaar vertelde en tijd voor elkaar maakte, leven jullie nu langs elkaar heen. Jullie interesse overlappen vaak niet, waardoor het lastiger is om elkaar in jullie levens te betrekken. Zoek dingen om samen te doen, want anders besteden jullie minder tijd aan elkaar waardoor jullie steeds verder uit elkaar groeien.

5. Minder gespreksstof en snel ruzie

Als je al een tijd in een relatie zit, is het niet zo gek dat jullie elkaar alle leuke verhalen al hebben verteld. Toch is het gebrek aan gespreksstof een signaal dat jullie uit elkaar groeien. Wanneer je elkaar niks meer te melden hebt en de stiltes erg lang zijn, kunnen jullie niet meer genieten van de momenten die jullie samen doorbrengen. Wanneer jullie ook nog snel ruzie hebben, betekent dit dat jullie al echt ver uit elkaar gegroeid zijn. Jullie begrijpen elkaar  niet meer goed en deze ruzies zijn het bewijs van miscommunicatie.  


Like it? Share with your friends!