Waarom slapen in een koude kamer beter voor je is


In slaap vallen in de zomer terwijl het heel de dag 30 graden is geweest? Onmogelijk! En dan slaap je ook nog eens op zolder, dus alle warmte is opgestegen. Daarnaast is je ventilator kapot gegaan en moet je morgen vroeg op. Kan er nog meer mis gaan?

In slaap vallen in een warme kamer is moeilijk en het is dus ook nog minder goed voor je dan wanneer je in slaap valt in een koude kamer. In de winter kan je lekker onder 5 dekens liggen en val je zo in slaap. Maar wat voor effecten heeft slapen in een koude kamer nog meer op je?

  1. Je bent uitgerust

Ten eerste slaap je dieper. Dit is een voordeel omdat je dan sneller uitgerust bent. Korte nachtjes zijn ineens geen probleem meer, terwijl je in de zomer als een zombie rondloopt na 7 uur slaap. Je lichaam wordt in een koude kamer koud gehouden (duh) en dit zorgt ervoor dat het langer in zijn natuurlijke temperatuur cyclus kan blijven. Een koudere kamer geeft je lichaam meer rust.

2. Je lijkt jonger

Door slapen in een koude kamer maakt je lichaam het hormoon melatonine aan en dit zorgt ervoor dat je er jonger uit ziet! Het hormoon ontwikkeld pas goed wanneer je lichaam is afgekoeld en remt het ouderdomsproces. Snel die verwarming uit dus!

3. Je verbrandt meer calorieën

Wanneer je in een koude kamer slaapt verbrand je meer calorieën dan wanneer je in een warme kamer slaapt. Dit bleek uit het onderzoek van de US National Institutes of Health. Blijkbaar ontwikkel je door de kou zogenaamd bruin vet. Dit vet houdt je warm doordat het witte vet wordt verbrand. Zo verlies je dus kilo’s terwijl je ligt te slapen. Ik zou zeggen skip die sportschool en ga een dutje doen!

4. Minder kans op ziekten

Ja deze had je misschien al zien aankomen, maar het valt niet te missen. Door te slapen in een koude kamer is de kans op diabetes kleiner en omdat je fitter bent als je wakker wordt is je immuunsysteem sterker. Dit is ook erg belangrijk in de koude wintermaanden, want anders zou iedereen met griep rondlopen.

Slapen heeft dus veel nut, zeker als je het in een koude kamer doet. Dus als je moe bent in de donkere wintermaanden, schaam je niet en doe een dutje. Je zult je fitter en meer uitgerust voelen. En wie weet ben je ook wel afgevallen 😉


Like it? Share with your friends!