Op deze manier overleef je elke lange schooldag


We hebben allemaal wel eens zo’n onmogelijk lange dag gehad op school. Soms lijken minuten maar niet voorbij te gaan, ken je dat? Je zit bij biologie of eco en de docent blijft maar door praten over die onzin. Je kijkt naar buiten en denkt aan je warme bed. Moeheid en verveling overheersen op deze schooldag, maar wat kan je eraan doen?

Staren naar de klok helpt helaas niet, maar Raadsl is hier om jouw oneindige dag iets minder oneindig te laten lijken. Hieronder vind je zes life hacks om een lange schooldag door te komen.

  1. Schrijf de songtekst van je favo nummer op

Ja dit helpt echt! Wanneer je in je schrift aan het schrijven bent, zal de docent er niks van zeggen. En zo wel, dan zeg je gewoon dat je aantekeningen maakt! Maar waarom helpt het opschrijven van de lyrics je bij de lange schooldag? Je bent lekker aan het schrijven en bent je favoriete nummer in je hoofd aan het zingen. En wedden dat je op gegeven moment een paar woorden niet meer weet? Zo ben je wel even zoet!

2. Vraag of jullie Kahoot kunnen doen

Veel docenten vinden het leuk als je ze actief benaderd over hun lessen. Als je je verveelt is Kahoot de leukste manier om les te krijgen. De docent hoeft even niks te doen, wat zij weer fijn vinden, en jij kan tegen je vrienden een spel spelen wat ook nog leerzaam is. Mocht je Kahoot niet leuk vinden, kan je altijd nog doen alsof je meedoet en stiekem op Instagram zitten tot de les voorbij is 😉.

3. Wees creatief!

Er zijn zo veel dingen die je kan doen met een pen en papier en er is voor iedereen wel wat leuks! Teken je droomhuis, maak een bordspel, schrijf een liedje of een verhaal of bedenk je eigen pokémon. Als je je echt verveelt en niks weet, kan je altijd nog lekker gaan krassen of de hele pagina gaan inkleuren. De tijd gaat dan in ieder geval wat sneller!

4. Maak een bucket list

Veel mensen vinden bucketlisten saai, jij ook? Maak er dan eentje en je leven verandert, belooft! Je hebt iets om naar toe te leven en om voor te sparen. En als je je toch verveelt, wat houdt je tegen? Schrijf op dat je wil bungeejumpen en naar Bali wil, maar ook dat je ooit nog is alle frikandelbroodjes die die Appie heeft wil halen in de pauze. Hou het divers en denk niet alleen maar groot, kleine dingen zijn net zo leuk!

5. Maak een escapeplan

Voor deze moet je goed nadenken. Als je het goed bedenkt, kan je het plan succesvol uitvoeren en mag je de les uit! Misschien kan je je adem zo lang inhouden dat je flauwvalt? Of een boek door het raam gooien? Of gewoon zeggen dat je ziek bent natuurlijk. Perfectioneer je plan en als de les dan nog steeds niet voorbij is, kan je het misschien wel in motion zetten.

6. Doe alsof je een geheim agent bent

Het is niet zo suf als dat het klinkt! Wanneer je doet alsof je een geheim agent bent, schrijf je alle verdachte dingen op die je klasgenoten en docenten doen. Bedenk een scenario: waar ben je naar op zoek, wat is er gebeurd? Een soort levend Cluedo dus! Want wie denk jij dat de kat van je crush heeft ontvoerd? Het meisje dat zit te niezen of de docent die kattenhaar op zijn jas heeft zitten? Onderzoek geopend.

Dit zijn 6 manieren om je tijd te besteden tijdens een saaie les. Laat ons weten of ze hielpen en welke jouw favoriet was. En als jullie je hierna nog steeds vervelen op school, maken we misschien wel een deel 2. Succes!


Like it? Share with your friends!