Hoe kan je je romantische relatie het beste onderhouden


Relaties kunnen erg makkelijk zijn wanneer je ze goed onderhoudt. Het is namelijk waar wat ze zeggen: je moet werken aan je relatie om deze staande te houden. Vaak lopen koppels tegen problemen aan gedurende hun relatie en dan kan het zo maar zijn dat het niet goed afloopt. Ook wordt uitmaken of scheiden steeds minder vreemd in onze maatschappij. Met name voor de jongere doelgroep is een scheiding nooit een taboe geweest: we kennen allemaal wel iemand met gescheiden ouders of een vriend(in) die gedumpt is. Relaties hoeven tegenwoordig niet meer voor het leven te duren, maar het kan ook gewoon leuk zijn voor een paar maanden. Maar wat nou als je jouw relatie wel wil behouden tot dat je oud en rimpelig bent? Hieronder lees je tips over hoe je je romantische relatie het beste kan onderhouden.

Goede communicatie is key

Cliché, maar waar. Als je goed met elkaar praat over hoe je dag was en over wat je dwars zit, zal je relatie waarschijnlijk langer stand houden. Stel jij bent boos omdat je partner altijd te laat komt, maar dit zeg je niet, dan blijft dit opkroppen en wordt het erger. Daarnaast kan je partner er ook niks aan veranderen, omdat jij niet aangeeft waar je mee zit. Maar ook als het gaat om het doel van leuke dingen, zoals uit eten gaan, is het belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Stel je gaat op date en je hebt niet verteld dat je perse chinees wil eten vanavond, dan is de kans erg aanwezig dat jullie eindigen in een steakhouse. Praat tegen je partner en jullie levens zullen zo veel makkelijker worden!

Compromissen maken

Het kunnen maken van een compromis is erg belangrijk als je een relatie hebt. Je moet namelijk nooit jouw wensen doordrammen, want geloof me, dat heeft geen positief effect. Echter moet je ook niet altijd over je heen laten lopen en de ander zijn/haar zin geven. Zorg dat je de ene keer het ene doet dat de een wil en de andere keer wat de ander wil. Of als de een wil sporten en de andere wil praten, ga dan lekker een rondje wandelen! Huppa, relatie gered!

Ga leuke dingen doen

Als je leuke dingen doet, word je zelf vrolijker. Dat is geen hogere wiskunde. Dus als jij en je partner iets leuks gaan doen, zoals naar een pretpark of naar de film, is de kans groot dat jullie allebei in een betere mood raken. Jullie zullen een leuke dag hebben samen en mooie nieuwe herinneringen maken. Ook hebben jullie dan écht even tijd voor elkaar. Geen andere mensen om je heen, geen stress om school of werk, maar gewoon even lekker samen weg. Probeer eens in de maand samen er op uit te gaan en je zal merken dat het jullie relatie alleen maar sterker zal maken.

Elkaar verrassen

Wie houdt er nou niet van verrassingen? Als je elkaar af en toe een cadeautje geeft om je waardering te uiten, zal je partner zich speciaal blijven voelen. Het hoeft niks speciaals te zijn, maar gewoon af en toe een bloemetje, een paar leuke sokken of een zak popcorn voor bij de film zijn ook al gebaren waarvan iemand heel gelukkig kan worden. Het leukste is een verrassing op een moment dat diegene het niet verwacht: dus niet op Valentijnsdag of op een verjaardag, maar gewoon op een doordeweekse dinsdag.

Toon oprechte interesse

Wanneer je partner iets vertelt waar hij/zij erg enthousiast over is, probeer dan oprecht interesse te tonen. Ook al vind jij misschien niks aan de nieuwe collectie van Gucci of Fifa 22, je partner vind dat wel tof. Maak diegene blij door gerichte vragen te stellen en niet op je telefoon te kijken tijdens het gesprek. Laat weten dat je hem/haar hoort en dat je graag meer wil weten over hetgeen waar hij/zij zo gepassioneerd over is.

Praat over jullie toekomst

Wanneer jullie jullie individuele plannen over de toekomst delen, kunnen jullie gaan werken aan een gezamenlijk toekomstbeeld. Het idee dat jullie samen ergens naar toe werken, zal jullie relatie sterker maken. We hebben het dan niet gelijk over het plannen van wanneer je kinderen wil krijgen, maar denk bijvoorbeeld eens aan het plannen van jullie vakantie voor in de zomervakantie. Jullie hebben dan de komende tijd al iets om samen naar uit te kijken!

Geef elkaar complimentjes

Iets liefs zeggen tegen je partner is een van de beste manieren om diegene zich speciaal te laten voelen. Iedereen wordt er namelijk blij van als iemand zegt waarom hij/zij van je houdt of dat die trui je heel goed staat. Maar wel een paar tips over het geven van complimentjes: doe het niet heel de tijd, het moet wel speciaal blijven! En zorg dat je het meent, dus geef geen complimentje omdat je een compliment wil geven. Keep it real.

Probeer elkaar zo vaak mogelijk op nummer 1 te zetten

Bro’s before ho’s, we hebben het allemaal wel eens gehoord. Natuurlijk moet je je vriendschappen goed onderhouden, maar probeer je partner altijd op de eerste plek te zetten. Als jullie een goede dynamiek hebben, zal je sowieso de ruimte krijgen om af te spreken met vrienden of vriendinnen. Maar stel je moet kiezen tussen een feestje met vrienden of een etentje met je schoonouders: ga voor het etentje. Zo onderhoudt je je relatie én krijg je gratis te eten. En wie weet kan je daarna nog door naar het feestje? Zo is je partner blij en jij ook, wat wil je nog meer?

Dit waren onze tips om je romantische relatie te onderhouden. Hopelijk deden jij en je partner al veel van deze dingen en hebben jullie dus al een sterke relatie, maar zo niet: aan de slag, het helpt echt! Of misschien weet jij nog wel meer dingen die je kan doen om je romantische relatie te onderhouden die nog beter werken dan onze tips! Laat ons via DM weten of jij deze tips al kende of toepaste of laat een review achter over dit artikel. Wij hopen dat jullie nog lang en gelukkig leven samen!


Like it? Share with your friends!