Hieraan kun je zien dat iemand tegen je liegt!


We liegen allemaal wel eens of je het nou toegeeft of niet. En waarschijnlijk zijn we ook allemaal wel eens betrapt op een leugen. Wij hebben de vijf meest voorkomende trekjes van liegende mensen voor jou op een rijtje gezet, zodat je leugenaars kan betrappen óf juist zelf weg kan komen met een leugen!

Vage antwoorden

Als je iemand een vraag stelt en je wil weten of ze liegen, moet je eens goed luisteren naar hun antwoorden. Als iemand heel vaag is en weinig details verteld kan het zo maar zijn dat ze liegen! Vraag nog maar eens door en wie weet geven ze het wel toe.

Friemelen

Deze kennen jullie vast wel! Als iemand liegt is de kans groot dat ze onbewust ergens aan friemelen. Denk aan hun haar, een draadje van hun shirt of ze krabben zich ergens. Heb jij dit wel eens gezien bij iemand?

Weg kijken

Als mensen liegen kunnen ze je vaak niet blijven aankijken. Ook dit gaat onbewust, maar het vertelt de ander wel gelijk dat je misschien aan het liegen bent! Als je tegen iemand wil liegen, zorg dan dat je oogcontact behoudt, hoe moeilijk dit misschien ook is!

De vraag herhalen

Wanneer je iemand een vraag stelt en diegene herhaalt deze, is dat een teken dat diegene liegt! De persoon rekt dan tijd om na te denken over een goed antwoord op de vraag zonder de waarheid te onthullen.

Vaak ‘uhm’ zeggen

Dit ligt misschien erg voor de hand, maar wanneer iemand vaak ‘uhm’ zegt is hij/zij waarschijnlijk aan het liegen. Ook dit is een teken van tijd rekken en moeten nadenken over wat ze gaan zeggen. Let hier dus op als je iemand wil betrappen op een leugen!

Dit waren alweer de vijf meest voorkomende trekjes van liegende mensen! Mocht je iemand willen betrappen of juist willen wegkomen met een leugen, let dan op deze dingen! Succes!