Heb jij hier weleens over gedroomd? Dit is de betekenis…


Iedereen droomt elke nacht, we onthouden het alleen niet altijd. Zelfs als je wakker wordt en je je droom nog weet, kan het zo zijn dat je hem drie uur later niet meer weet. Of juist andersom: je denkt niks meer te weten en je geheugen wordt getriggerd door een voorwerp of gebeurtenis. Alles schiet je ineens te binnen, wat een vreemde droom!

Dromen zijn iets geks, het zijn namelijk een soort diavoorstellingen van verschillende afbeeldingen en er zijn geen wetten om na te leven. Maar wat betekent je droom eigenlijk? En waarom kreeg je die specifieke droom nou eigenlijk? Ben je echt bang voor kraaien of is het maar een manier om je echte angst weer te geven? Hieronder staan 5 veelvoorkomende dromen en hun betekenissen.

  1. Vreemdgaan

Wanneer je droomt dat je vreemd gaat, ben je niet de enige. Veel mensen dromen dit, ondanks dat ze erg gelukkig zijn met hun partner. Als je iemand zoent of zelfs seks hebt met iemand anders in je droom, kan dat op onvrede duiden binnen jouw relatie. Je verlangt stiekem naar iemand anders of wil onbewust een keer iets anders proberen. Dit is heel normaal, met name als je al een lange tijd met dezelfde persoon bent. Deze dromen betekenen dus niet dat je ongelukkig bent met je partner, dus geen zorgen!

2. De zee

Veel mensen dromen wel eens over de zee en er zijn dus veel verschillende dromen mogelijk. Wanneer je verdrinkt of verdwaald, betekent dat je niet zeker bent over je eigen gevoelens en veel druk op je schouders hebt. Als het stormt op zee, dan ben je verward en maak je je zorgen. Ook deze droom slaat dus op stres. Je kan ook dromen over een mooie, rustige zee: je voelt je goed, je hebt je leven onder controle en je denkt dat er goede kansen op je pad liggen.

3. Achtervolging

Wanneer je in je droom achtervolgt wordt, zal dit betekenen dat je je bedreigd voelt in je dagelijkse leven en de confrontatie niet aan durft te gaan. Je vermijdt hoogstwaarschijnlijk een persoon of een taak en je denkt dat dit onoverwinnelijk is. Denk aan een ruzie of een proefwerk. In deze droom komen al jouw weggestopte emoties tot leven in een achtervolging. Dus als je je deze droom herinnert: Ga de confrontatie aan en je zal erachter komen dat niks onoverwinnelijk is.

4. Vallen

Iedereen heeft deze droom wel eens gehad. Je valt en valt en ineens schrik je wakker. Maar wat betekent deze droom? Vaak is dit droombeeld gekoppeld aan je eigen onzekerheid of angst over iets wat je zelf niet in de hand hebt. Meestal heb je weinig steun vanuit je naaste omgeving, wat je onzekerheid en angst alleen maar stimuleert. Probeer er achter te komen waar je bang voor bent en zoek steun bij andere mensen, dit zal je helpen deze droom te voorkomen. Want wie houdt er nou van om op zo’n manier wakker te worden?

5. Dieren

In heel veel dromen komen dieren voor, maar meestal spelen deze geen hoofdrol. Hierdoor herinneren we deze dieren ook niet vaak. Maar als je je ze wel herinnert betekent dat het volgende: dieren symboliseren jouw eigen karaktereigenschappen, met name de ongetemde en wilde eigenschappen waarvan je je niet altijd bewust van bent. Een droom over een huisdier slaat vaak op gebrek aan tederheid en de behoefte hieraan. Wanneer je over een wild dier droomt betekent dat dat er problemen zijn in je omgeving waar je weinig aan kunt veranderen. Door deze gebreken komen er nare emoties los die je vaak hebt weggestopt.

Hoeveel van deze dromen heb jij wel eens gehad? Ik allemaal! Dromen blijven vreemd, maar ze hebben dus altijd wel een diepere betekenis dan dat we denken. Schrijf de volgende keer je droom op en zoek uit wat deze voor jou betekent!


Like it? Share with your friends!