10 feitjes waarmee jij indruk kunt maken


Hier lees je de 10 meest onzinnige feitjes ooit! Weet je op een feestje of in de klas niet waar je het over moet hebben? Gebruik de onderstaande feitjes dan om goed voor de dag te komen! Wedden dat geen van je vrienden al deze feitjes kent?

  1. Een tube tandpasta kan 13 honden doden
    Ja, het is echt waar! Maar hoe dan? Een tube tandpasta bevat namelijk
    genoeg chemicaliën om maar liefst 13 honden te doden. Laat je honden maar niet in de badkamer!
  2. Kamelen hebben drie oogleden
    Wat? Maar waarom dan? Kamelen die leven voornamelijk in de woestijn en die bestaat natuurlijk uit zand. Kamelen hebben hun 3 oogleden nodig om hun ogen te beschermen tegen het opstuiven van zand. Handig toch?
  3. Aanstekers kwamen eerder dan lucifers
    Wedden dat je dat niet wist! Lucifers zijn stukjes hout, dus het zou logischer zijn dat die eerder waren uitgevonden toch? Niet dus! Lucifers zijn uitgevonden in 1805, terwijl de aansteker al werd uitgevonden in de 16 e eeuw!
  4. Olifanten kunnen niet springen
    Olifanten zijn de enige zoogdieren die niet kunnen springen. Ze hebben wel knieën, maar kunnen deze niet goed buigen, waardoor zich ze niet kunnen afzetten. Daarnaast zijn olifanten ook nog heel zwaar. Probeer maar eens 5000 kilo op te tillen!
  5. Een zebra is wit met zwarte strepen
    Dit heeft iedereen zich wel eens afgevraagd toch? Is een zebra nou zwart met wit of wit met zwart. Nu weet je eindelijk het antwoord. Leuk feitje toch?
  6. Een stewardess heeft een val van 10.000 meter overleefd
    In 1972 werd er boven Tsjechië een vliegtuig neergeschoten en de
    stewardess van 22 was de enige overlevende van de crash. Hoe ze het heeft overleefd? Ze bevond zich in het middelste deel van het vliegtuig en heeft gewoon heel veel geluk gehad. Ze staat dan ook in het Guinness Book of Records voor de hoogste overlevende val zonder valscherm! Toch een geluk bij een ongeluk.
  7. Kokosnoten zijn dodelijker dan haaien
    Vreemd maar waar. Elk jaar sterven 150 mensen door vallende kokosnoten, terwijl er maar zo’n 100 haaien aanvallen zijn per jaar en de meeste mensen overleven deze ook gewoon! Dus ga je op vakantie naar een warm land? Let dan vooral even op als je onder de bomen loopt!
  8. Kippen zijn afstammelingen van de T-rex
    Niemand wist dit! Blijkbaar stammen kippen af van de Tyrannosaurus Rex. Nu is het ineens niet meer zo raar dat mensen bang zijn voor kippen he?
  9. Het duurt een uur om naar de ruimte te gaan met de auto
    Hoe raar is dit? Als je met 100 km per uur naar de hemel zou rijden, zou je in een uur in de ruimte zijn! Dit zegt Fred Hoyle, een astronoom. Dit is nu nog puur theoretisch, maar wie weet kunnen we het ooit uittesten!
  10. Het duurt 1700 jaar om alle filmpjes op YouTube te kijken
    Denk jij dat je veel YouTube filmpjes hebt gezien? Nou dan heb je het mis! Als je alle filmpjes wil kijken die op YouTube staan ben je namelijk 1700 jaar bezig. Zo veel tijd heb je niet, zelfs niet tijdens de wiskunde les!

    Dit waren de 10 gekste feitjes die jij kan gebruiken om indruk te maken op je vrienden. Welke was jouw favoriet?


Like it? Share with your friends!