De gevolgen als je elke dag een avocado eet


Advocado of avocado? Sommigen horen het verschil niet. Deze groente is de laatste jaren ineens razend populair geworden. Er zijn memes over gemaakt en alle influencers eten tegenwoordig avocado.

Maar als je nou elke dag een avocado eet, heeft dat dan gevolgen? En zijn deze allemaal goed of zitten er ook nadelen aan? Hier vind je 6 dingen die gebeuren wanneer je elke dag een avocado eet.

1. Minder kans op ziekten

Het is bewezen dat wanneer je elke dag een avocado eet, je minder kans hebt op ziekten als kanker en hart- en vaatziekten. Dat is dus wel even een groot pluspunt!

2. Verhalen

Je gaat iedereen vertellen dat je elke dag een avocado eet, want ‘wow ik ben eindelijk eens gezond’. Wees hier voorzichtig mee, want mensen vinden dit vaak vervelend om elke dag aan te horen dat je weer een avocado hebt gegeten.

3. Mooiere huid

Door de stoffen die in avocado’s zitten wordt je huid beter beschermt tegen Uv-straling. Ook wordt het ouderdomsproces afgeremd en krijg je dus minder snel rimpels.

4. Onbewuste calorieën

Wist je dat in een avocado zo’n 250 calorieën zitten? Dat is dus al ruim 10% van wat je mag binnenkrijgen op een dag! Ja, een avocado is gezond, maar je kan ook andere vetten eten, zoals bijvoorbeeld 150 gram friet 😉

5. Gewicht

Avocado’s geven je snel het gevoel dat je vol bent, wat erg helpt als je wil afvallen. Als je elke dag een avocado eet, zal je dus vaker vol zitten en minder gaan snoepen. Dat is nog een makkelijk afvallen!

6. Je smaak verandert

Nadat je een maand elke dag een avocado gegeten hebt, zul je wel beginnen te denken: ‘Ieuwl, moet ik nou alweer avocado eten?’ Het is niet heel lekker om elke dag hetzelfde te eten, afwisseling is goed. Op gegeven moment wordt je de avocado’s zat en dat is zonde. Het is beter om af en toe een avocado te eten in plaats van elke dag weer.

Heb jij nu trek in avocado en/of ga je overwegen om elke dag een avocado te eten? Laat het ons weten en eetsmakelijk!


Like it? Share with your friends!